5 kihagyhatatlan szempont, ami segít, hogy saját mestereddé válj

Bárhol tartunk is az életünkben, bármit is értünk el eddig, mindig van még tovább. Mindig van hova továbblépni, ha mi nem is szeretnénk, az élet úgysem fogja engedni, hogy konzerváljuk a nekünk tetsző vagy nem tetsző állapotokat. Nincs olyan, hogy valahogyan ne legyen tovább. Nincs olyan, hogy olyan boldog vagyok, ezért itt és most megállítanám az időt és ebben maradnék életem végéig. És hála Istennek, olyan sincs, hogy úgy meg vagyok rekedve, hogy ebben fog a halál is rám találni.

Ha mi nem akarunk mozdulni, akkor majd az Élet kimozdít előbb-utóbb. Ebben biztosak lehetünk. Ha ezt elfogadjuk, akkor léphetünk a következő szintre, vagyis arra, hogy ne az élet rángasson bennünket, amíg rá nem jövünk mit is akar, hanem a saját kezünkbe vehetjük mindennek az alakítását. Erre tanít bennünket a Mester archetípusa.

Ahhoz, hogy életünkben saját mesterünkké válhassunk, nem árt, ha előbb azzal tisztában vagyunk, hogy számunkra mit jelent a „mester”-ség, és azzal is, hogy hozzánk milyen „mester”-ség áll a legközelebb, melyik a szívünk csücske. Mi az, amerre a szívünk szólít bennünket.

Neked mit jelent a Mester?

Kezdeném talán azzal, hogy igen, mindenki számára ugyanazt jelenti a Mester fogalom, amikor Jézust, Buddhát, Krisnát vagy bármelyik más megvilágosodott Mestert említjük. Szellemi tanításaik, életük és cselekedeteik példaértékűek minden haladó szellemű, a fejlődés útját járó ember számára.

No, persze efelé az állapot felé mi egyelőre csak haladunk, kisebb-nagyobb csetlés-botlásokkal. Éppen azért, hogy ne legyen olyan áthidalhatatlannak tűnő szakadék a mostani életünk és a példaként szolgáló Mesterek szintje között, érdemes kicsit átértékelni magunkban, hogy a Mester archetípus a mi életünkben, a mi hétköznapjainkra és lehetőségeinkre vetítve miben nyilvánul meg, hogyan tud irányt mutatni és az utunkon támogatni. Merthogy a magasztos, misztikus szellemi értékek birtoklása mellett, a Mester archetípus hétköznapi szintünkön az idő ura is, a megnyilvánulások és megvalósítások segítője, a szervezett, fegyelmezett és kitartó gyakorlások általi eredmények biztosítója. Tudás általi erő, kitartó gyakorlás általi szakértelem, állhatatos két lábbal a földön állás, alázattal teli szolgálat. A mindennapok mesterei ma is jelen vannak. Mi is lehetünk életünk saját mesterei, amikor elkezdjük magunkba beépíteni és élni ezeket a minőségeket.

Ezek persze „csak” a szükséges alap, de hogy neked mit jelent a Mester, hogy neked miben kell még saját mestereddé válásodban fejlődni, azt leginkább Te tudod megtalálni saját magadban. Ha még nem gondolkodtál el ezen, akkor tedd fel bátran magadnak a kérdést: nekem mit jelent a „mester”-ség?

A Tisztelet, mint iránymutató

Egy kis segítség, hogy könnyebben rátalálj saját válaszaidra.

Gondold át, hogy Te kit vagy mit tisztelsz valakiben, valamiben? Fogalmazd meg minél konkrétabban, térképezd fel minél alaposabban a talált személyiségjegyeket, minőségeket. Mert amit találsz, az nagy valószínűséggel ott van benned is valamilyen formában. Az, ami őszinte csodálatot és tiszteletet vált ki benned valaki vagy valami iránt, az benned is ott van, az rezonál benned. Nézd meg közelebbről, hangolódj rá ezekre a minőségekre és fedezd fel önmagadban is, hogy kibontakozhassanak az életedben; örömtelivé, sikeresebbé és teljesebbé varázsolva azt.

 Útmutató saját életed mesterévé válásához

És végül, összefoglalva, néhány szempont ahhoz, hogy mostantól tudatosabban élhesd ezt meg Te is. Vagy, ha már gyakorló vagy, akkor egy kis ismétlés, kiegészítés vagy egyszerűen csak a cikk befejezéseJ

1, CÉL(OK) - Határozd meg, hogy Te miben szeretnél mesterré válni.

Mindannyiunknak van egy vezérfonala az életben. Lehet, hogy még nem jöttél rá a tied mi, és az is lehet, hogy már rég ebbe az irányba állítottad az életed. Az, hogy ezzel tisztában legyél, arra jó, hogy a hullámvölgyeken – a fent és lent játékában – legyen majd, ami megtart, ami vezet, akár a felhőkben érzed magad a boldogságtól, akár reménytelenséggel küzdesz valami nehéz helyzet mélységében. Az íjászatban is a jó célzás egyik titka az, hogy a célon tartod a szemed, oda fókuszálsz.

Tudd hát meg, derítsd ki magadban, hogy mi az, ami téged lelkesít, amerre haladni akarsz, amit mindenképpen életed részének szeretnél, bármi más is történik közben.

Sőt, az is lehet, hogy ez nem csak egy cél az életed végéig, hanem időközönként újabb célok jelentkeznek, ha a fejlődésed érdekében, ha az életed elevensége érdekében éppen arra van szükség. Érezni fogod, hisz az Élet mindig jelez, csak résen kell lennünk:)

2, KITARTÁS - Legyen kitartásod és fegyelmed, hogy minden nap tegyél a célod érdekében

Láttam nemrég egy „tanító” képet a neten: egy jéghegy, amelynek csak a csúcsa látszott ki a vízből, a nagyobb tömeg pedig a víz alatt volt. A tetejére azt írták „Amit mások látnak: Siker”, a víz alatt, a nem látszó részben pedig: „ami valójában történik: komfortzóna elhagyása, visszautasítások, cselekvés, csalódás, kemény munka, küzdelem, mélypont, kockázat, fegyelem, bátorság, kitartás, kudarc, kritikák, áldozat, kétely, alázat”.

Engem ez erre emlékeztet. Azt hiszem, a legváltozatosabb testi-lelki-szellemi kihívásokkal tudunk szembesülni, amikor a „mester-ség” tudatos útját járjuk. És az csak nagy előny, ha már az elején bevesszük a pakliba a nehézségeket, a megtorpanásokat, a kiborulásokat, a kétségbeeséseket és egyéb, a feladás irányába terelni akaró dolgokat. Éppen ezért van szükség a következő pontra is…

3, HIT - Tudd, hogy hit és bizalom nélkül nem fog sikerülni

Meg tudjuk csinálni. Ami életünkben kihívás és a fejlődés útjára hívó feladat, ahhoz mindig megkapjuk az erőt, az iránymutatást, a vezetést, a támogató lehetőségeket, embereket, stb. Ezt állítják a spirituális tanítások, én is tapasztaltam ezt már, de szerintem Te is tudnál erre példát mondani saját életedből, ha elgondolkodsz kicsit rajta… Merni kell elindulni. Tudatosan jelen lenni, hogy észre is vegyük a vezetést. Bízni kell önmagunkban is, mert különben ki más fog megvalósítani?

4, FELELŐSSÉG - Nőjj fel, és vállald a felelősséget tetteidért, döntéseidért

Ugye, Te is szembesültél már magadban azzal, hogy hiába a sok jó tanács és baráti segítő kezek, a végső döntést neked kell kimondanod ahhoz, hogy valóban jó érzésed legyen. Különben nem a saját életedet, nem a saját mester-ségedet éled, hanem a másoknak megfelelőt, a konfliktust elkerülő „tuti”megoldást választod, ami nagy valószínűséggel nem a mester-éned iránymutatása. Az igazi mesterek nem mindig vallják, hogy „járt utat a járatlanért el ne hagyj”, sőt. Inkább belső bölcsességüket követik, hogy magukból ezáltal képességeik legjavát hozzák elő. Ami lehet, hogy elsőre még nekik is meglepetés lesz…:)

5, KREATIVITÁS – Engedd képességeidet kibontakozni, görcsös erőlködés nélkül

Maximalisták figyelem! Van egy pont, amin túl már nincs az a tudás, nincs az a technikai tökély, amivel növelheted hatékonyságodat, bárminek is vagy a szakértője! Tudd az elméletet, a technikák a kisujjadban legyenek, azért, hogy az erre való összpontosítást aztán nyugodtan elengedhesd és hagyd az ihlet által „tökéletesíteni” az általad megvalósulni kívánót. 

…+1 BÓNUSZ -  ami bármiben, bármikor bejön, ha segítség kell: hát persze, hogy a SZERETET:)

Ha szeretettel vagy jelen, vagy újra meg újra megkeresed magadban a szeretetet a nehéz helyzetekben is (ami egyáltalán nem a csepegős, rózsaszín álomvilág, viszont akkor is szívet nyitogató), nagyjából biztos lehetsz benne, hogy megtalálod a megoldásokat, a nyertes-nyertes helyzeteket és ezáltal az örömöt is a mindennapjaidban. Merthogy az igazi mester tud igazán élni is, élvezni az életet! Nem csak teljesíteni a kötelességét:)

Örömteli megtapasztalásokat és szeretetteli mesterré válást kívánok számodra is!

Fedezd fel, mit üzen számodra most ez az archetípus!
Kíváncsi vagy, mit üzen neked? Ki ő benned? A hozzá kapcsolódó imaginációs utazást – melyben mindezt felfedezheted – most jelentős kedvezménnyel vásárolhatod meg: 6900.- helyett 4900.-ért:
IMAGINÁCIÓS UTAZÁS A MESTER ARCHETÍPUSSAL>>>