Az érzelmek gyógyító erejének felszabadítása

Esemény dátuma: 
csütörtök, 2018, július 19 - 14:00 - vasárnap, 2018, július 29 - 10:00

Intenzív, élményközpontú elvonulás Horvátországban, az érzelmi tisztulás és felszabadulás jegyében

Az érzelmek teljesen természetes útitársaink az életünkben. Óriási teremtő erőt, energiát hordoznak magukban, mégis gyakran félünk tőlük, félünk az intenzitásuktól.

Szinte mindannyian osztályozzuk, kategorizáljuk érzéseinket - jónak és rossznak minősítve azokat.
Az öröm, a boldogság, a szeretet a pozitív érzések kategóriájába kerül. A harag, a félelem és a szomorúság pedig méltatlanul megkapja a rossz, negatív érzelem bélyegét. Ez a "megegyezés" egész társadalmunkra igaz, de nem minden korban és civilizációban volt és van ez így. Gondoljunk csak a természeti népekre, akik számára teljesen egyenrangú volt pl. a félelem és az öröm, mert ismerték a valódi jelentésüket és képesek voltak jól bánni a saját energiáikkal.
Már kora gyermekkorunkban megtanuljuk elfojtani, háttérbe tolni negatívnak minősített érzéseinket, legfőképpen a félelmet és a haragot. Később egyre "ügyesebbek" leszünk ebben a színészkedésben, olyannyira, hogy már azt sem tudjuk, mit is érzünk valójában. 

Ezen az elvonuláson először is újra értelmezzük az érzelmekhez fűződő viszonyunkat, majd górcső alá vesszük érzelmi életünket, érzelmi szokásainkat, mintázatainkat. Bonyolult érzelmi rétegeinket leegyszerűsítjük az alap érzésekre, hogy aztán a különböző gyakorlatok segítségével felszabadítsuk a lekötött, lefagyott, rögzült emlékekbe záródott érzelmi erőt. Segítségünkre lesz ebben a folyamatban a szabad, önkifejező tánc, a gyógyító rituálék és a különféle mozgás gyakorlatok.

Mire számíthatsz?

A gyönyörű, mediterrán környezet mellett segítségünkre lesznek:

 • az érzelmi folyamatoknak és az érzelmek nyelvezetének megismerése (előadások),
 • az integrált állítások, valamint
 • az esti RituálTánc meditációk.

Számodra is hasznos lehet ez az elvonulás, ha:
- szereted, hogy a nyaralásod aktív pihenés is egyben,
- szereted a szabad mozgást, táncot és szívesen megismernéd a mozgásmeditáció felszabadító hatását,
- szeretnéd jobban megismerni érzésvilágodat,
- szeretnéd felszabadítani magadban az érzelmeidet, hogy spontánabb és önkifejezőbb lehess,
- ha szeretnéd örömtelibbé, áramlóbbá tenni az életedet,
- ha szeretnél kreatívabb lenni.

Figyelembe véve az elmúlt évek tapasztalatait és a részvevők igényeit, ezt az elvonulást most úgy állítottuk össze, hogy a végén két teljes napot hagytunk a pihenésre, a lazulásra és a beépítésre. smiley

Helyszínünk Hvar szigetének Vrboska települése, ami a sziget egyik legkisebb városkája, egy védett öbölben, érintetlen sűrű fenyőerdő közepén épült. Az öböl közepén egy apró sziget található. Itt a tenger mélyen benyúlik a városba és ahol már utca szélességűre elvékonyodik, ott hidakkal van összekötve a két part, éppen ezért "kis Velencé"-nek is hívják. 

Néhány visszajelzés az eddigi résztvevők tapasztalatairól

"Számomra az alap élethordozó erő az életritmus. A RituálTánc és a nyári "elvonulás" lényegének is ezt tartottam. Örömmel tapasztaltam, hogy terapeutánk, mint egy jól megkomponált zeneműben, hagyott minket improvizálni. Az improvizáció szabadsága, lehetősége és tere csak úgy valósulhat meg, ha határozott kereteket adunk neki, kapaszkodót nyújtva ezzel bármelyik típusú embernek. Szofi terápiás művészetének hatása ebben rejlik: támaszt és teret adni egyszerre. Köszönöm az élményt!" 
Toll Tünde

"Az elmúlt 12 évben sokféle technikával dolgoztam. Kifejezetten szükségesnek tartom, hogy a „mozgás”, tánc által meghívjuk a „testtudatunkat”. Mindezt Szimbolon állítással fűszerezve olyan komplexitást tapasztaltam meg, melyben konkrét választ kaptam kérdéseimre. Hálás vagyok! Köszönöm."
Kádek Heny

"Szofi elvonulásain szinte garantáltan intenzív élményben lesz része a résztvevőnek. Olyan megengedő teret hoz létre, amiben bátran kipróbálhatom, megélhetem bizonytalanabb, háttérbe szorított részeimet is, így közelítve a teljesség érzése felé. Mindezt örömteli, közösségi élmények mentén tesszük, nem felejtve, hogy egy gyönyörű helyen nyaralunk."
Kléh-Reinle István

"… és tényleg megengedhetem magamnak, hogy sírjak? Ha moziban, színházban, társaságban meghat, megérint, elszomorít valami? IGEN. Egész életemben elrejtettem, lefogtam az érzelmeimet. Ebben nőttem fel, ezt láttam. Leplezzük az érzéseinket - mert nem tudnak mit kezdeni velük a körülöttünk élők. ELÉG VOLT! Meg akarom élni az érzéseimet, kimutatni mindent. Itt megtehettem és ez óriási megkönnyebbülést hozott számomra."

"Felforgató, összerakó, megláttató, felébresztő, katalizáló, katartikus, szeretetteli, aktivitásra késztető, gyengéd. Ilyen volt! Köszönöm!"
Jucus

"A nyári tábor óriási élmény és megtapasztalás volt. Első ilyen táborom volt, ahol a nyaralást és az önismeretet egybekötve telt el az a 10 nap. Egyetlen percét sem bántam meg! Nem csak a foglalkozások tanítottak rengeteget, hanem az is, ahogyan zajlott az élet a táborban, a szabad időkben, az ismerkedések, a túrázás és az esti levezető beszélgetések a táncot követően. Külön kiemelném az éjszakai plankton-nézős fürdőzést, ami számomra az egyik csúcspont volt." 
Baranyai Bea

"A Horvátországi elvonulás életem egyik legnagyszerűbb élménye volt. Egyszerre volt pihentető, ellazító, feloldó, feltöltő nyaralás kombinálva egy bensőséges, valódi lélekutazással Önmagunk felé. Mindezt egy olyan csoportban megélve, ahol tere van az őszinteségnek és a szívtől szívig kommunikációnak. Köszönöm!" 
Molnár Eszter Ágnes

A további visszajelzéseket itt olvashatod el>>>

Hogyan tudsz részt venni Te is az idei elvonuláson?

Nem kell mást tenned, mint kitölteni az oldal alján található Jelentkezési adatokat és mi felvesszük veled a kapcsolatot. 

Részvételi díj:

 •  110 000 HUF, ami magába foglalja a szállás és workshopok díját (10 nap/ 9 éjszaka)
 •  a szállás apartman jellegű, konyhával;
 •  étkezés önellátással
 •  az utazáshoz telekocsikat szervezünk, ennek költsége - autópályadíjak, komp, benzin - oda-vissza nagyságrendileg 30 000.- személyenként. Itt utána is nézhetsz: http://www.hvarsziget.hu/utazas/

Kedvezmények:

 • EARLY BIRD kedvezmény: 95 000 HUF azoknak, akik 2018. május 1-ig befizetik a részvételi díjat.
 • FIGYELEM - július 1. után már nem áll módunkban visszafizetni az elvonulás díját, mert a szállás kifizetésre kerül.

Szeretettel várunk!

Berkes Szofi Judit - az elvonulás vezetője - 30 459 7856
Kisida Bori - segítő - 20 433 0504
Berkes Éva - szervező (fizetés, utazás, telekocsik) - 30 383 2897

Fontos tudnivalók:

Étkezés: 
Igény szerint a környék hangulatos vendéglőiben, vagy főzési lehetőség van az apartmanokban. A bolti árak az itthonihoz képest kb. 30%-al magasabbak. 

Szállás:
Vrboska városkában, kényelmes apartmanokban, klímával felszerelt 2-3 fős szobákban. Minden szobához tartozik felszerelt konyha, ahol hűtő, tűzhely, mikro, edények, tányérok, evőeszközök és konyharuha van, külön vízforraló nincs. Ágyneműt kapunk, viszont törülközőről és wc papírról mindenkinek gondoskodnia kell. 
Bővebb infó: http://hvarsziget.hu/

Egyéb:
A magyar állampolgárok érvényes útlevéllel és személyi igazolvánnyal is beutazhatnak Horvátországba. Horvátország hivatalos pénzneme a HRK (kuna). Van pénzváltási lehetőség Vrboskán, forintról és más pénznemekről is. A tengerpart változatos, a strandon apró kavicsos, máshol többnyire sziklás. Nincs korlátozva, hogy mit lehet kivinni. A hálózati feszültség 220 volt, 50 Hz. Sebességkorlátozás: lakott területen belül: 50km/h, országúton: 80km/h, autóúton: 100km/h, autópályán: 130km/h. 

Jelentkezem a programra, mit tegyek?

 • Regisztrálj az oldal alján található Jelentkezési lapon.
 • Utald át a részvételi díjat a válaszlevélben megadott számlaszámra.
 • Ha kérdésed van, hívj bennünket a 30 383 2897-es számon számon.
 • Ha mindez megvan, akkor dőlj hátra kényelmesen és készülj lelkiekben egy valóban felszabadító élményre.

Az elvonulásra a férőhely limitált. A helyek a befizetések sorrendjében telnek be.

Szeretettel várunk!

Szofi és Bori

Ízelítő a résztvevők visszajelzéseiből>>>

Jelentkezés az elvonulásra:

Ebben a formában: 06-70-1234-567
naplemente
férfiak tánca
kedvenc strandunk
csónakázás
ölelésben
közös fürdőzés
Videó: