Asztrológiai előrejelzés március 15-31-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei:  
Nap-Szaturnusz kvadrát; Nap a Kos jegyébe lép (tavaszi napéjegyenlőség); Merkúr-Plútó kvadrát; Nap-Vénusz együttállás; Merkúr-Uránusz együttállás; Mars-Neptunusz szextil; Nap-Hold együttállás (újhold), Merkúr-Szaturnusz trigon; Jupiter-Plútó kvadrát; Merkúr a Bika jegyébe lép

A mottó: Fáradtan érkezünk el az asztrológiai évváltáshoz, ahol sok teendő, de fellélegzés, a saját erőnkre való rátalálás vár bennünket.  Új év kezdődik március 20-án. Tavaly volt a ballagás: sírás-rívás, búcsúzunk az Alma Matertől. Idén jöhet a felnőtt élet és önmagunk képviselete.

MÁRCIUS KÖZEPÉN NYUGODT DE NYOMOTT HANGULAT

A március 15-i ünnep viszonylagos tavaszi időjárással, kicsit megtépázott hangulatban talál bennünket. Március elején sok minden történt, és a telihold feszült időszakán túljutottunk – de a vidámság még nem érkezett el a szívünkbe. Ennek elsősorban az a jele, hogy a Nap és a Szaturnusz kellemetlen fényszöge közelít, ami március 17-én válik pontossá – komolyabbak vagyunk, sok esetben gátolva érezzük magunkat, tehetetlennek. A Mars a Bika jegyében szeretné elérni, amit akar, de le van lassulva, és mivel nem csatlakozik fényszöggel más bolygóhoz, szintén a tehetetlenség érzését kelti bennünk. A Hold közreműködésével a Jupiter-Uránusz fényszög is aktív, egész márciusban – e fényszög „régi-gondolkodásminta-kidobó” jelentőségéről már sokat írtam.  Kicsit fáradtan, kicsit csüggedten nézünk körbe, mibe kapaszkodhatunk. Ilyenkor gondoljunk Edison mondására: „A fáradhatalanság és elégedetlenség a fejlődés első számú mozgatórugója.”  Tehát, akkor semmi baj az elégedetlenséggel! Március 18-án, szombaton a Merkúr beéri a Vénuszt, ez egy kis könnyebbséget jelent a március 18-19-i hétvégére. A közlekedésben egész márciusban legyünk NAGYON óvatosak!

A NAP ÉVE

Március 20-án, a Nap Kos jegybe lépésével indul az asztrológiai újév, és egyben a régóta várt Nap Éve. Az erre az időpontra felállított horoszkóp egy teljes évre iránymutatást ad. Izgalmas, eseménydús évünk lesz, melynek központjában a történések és a céljaink állnak. Nem lesz könnyed év, és nagyon sokat kell munkálkodni, nem hullanak az ölünkbe az eredmények (lásd Edison mondását feljebb).
Az biztos, hogy a tervezés ideje véget ért; most a cselekvés ideje jön. Ez azt jelenti, hogy a fejünkben már készen áll „új önmagunk” terve – hiszen a hónapok óta fennálló Jupiter-Uránusz szembenállás éppen azt volt hivatott serkenteni, hogy kidolgozzuk: hogyan dobjuk ki a régi gondolkodásmódunkat. Az természetesen nem kérdés, hogy ki kell dobni – ha valaki erre nem hajlandó önként, akkor jön kívülről a kötelező lomtalanítás.
Önmagunkról, a világ működéséről alkotott eszméinket nyugodtan kihelyezhetjük mások lomjainak tetejére. Elfogadhatunk új elképzeléseket, de mindig tartsuk észben, ezek is változhatnak, sőt, egészen biztosan változni fognak.
Lényeg, hogy a Nap éve arról szól: foglaljuk el saját szívünkben méltó helyünket. Legyünk uralkodók önmagunkban – és önmagunkon. Ha látjuk, hogy itt-ott még felbukkan a régmúlt hordaléka, ne habozzunk megragadni a seprűt.

Ezt a folyamatot most kívülről segíteni fogja minden. Idegesítő, bosszantó, nehéz helyzeteket hoz elénk az év, különösen a hierarchikus helyzetekben (főnökök, munkahelyi, politikai vezetők, szülők kapcsolatában). És most már az új önmagunkkal kell ebben részt venni – nem arra várni, hogy majd a másik (főnök, hátramozdító, politikus) megváltozik, „belátja”, és/vagy eltakarodik az útból. Nem fog. Az ő szerepe ugyanis az, hogy rámutasson SAJÁT gondolkodásunk hibáira. Arra, hogy esetleg nincsenek saját ötleteink – csak szembehelyezkedünk másokéval. Arra, hogy esetleg vannak saját ötleteink, de azt nem merjük képviselni, mert félünk az ismeretlentől, és mert azt látjuk, mások sem képviselik. Arra, hogy esetleg vannak saját ötleteink, képviseljük is őket, de aztán, mivel kívülről nem érzünk támogatást, megsértődünk és nem valósítjuk meg azokat – amiért a fejünkben „természetesen” a külvilág a hibás.

Könnyű a DISLIKE/NEM TETSZIK gombot nyomogatni. Annál nehezebb megismerni saját igazi motivációnkat. A Nap éve az énképviselet éve. Nem a harc éve!  Hanem önmagunk nyugodt képviseletéé. Egy király – a Nap – nem hőbörög, hogy milyen idióta a szomszédja. Egyszerűen tudja, hogy mivel ő uralkodik, nem számít, hogy milyen a szomszéd – nála rendben mennek a dolgok. Nem másokra mutogat, nem másokat akar elsöpörni, nem másokra vár, hogy majd ők jobban csinálják …. sajnos, a NAPciklus, ami most kezdődik és 36 évig tart, és ezen belül a Nap éve, ami a mostani esztendőnk, arról szól, hogy mi vagyunk az urak saját szemétdombunkon. Nem csinálnak „ezek” semmi hasznosat? És mi, csinálunk?
Ha igen, akkor úgysem lesz időnk „ezekkel” foglalkozni. Bátran vállaljuk azt, amit csinálunk, akár széllel szemben is, akár úgy is, hogy csak nagyon kevesen értenek egyet velünk. Ez az év az önbizalomhiányos, megalkuvó, lapító, megfelelni vágyó, „mondjamármegvalakimitcsináljak-denemá’majdpontő” gondolkodásmód végét jelenti.
Ehhez eszközeink is vannak. A Merkúr a Kos jegyén szinte átrobog március hónapban, rengeteg bolygót érint, sok mással lép kapcsolatba – a gondolataink szárnyalnak, a hétköznapi helyzetek elindulnak – fogadjuk őket örömmel, bármit hoznak. Cselekedjünk. Az eszközök majd megjönnek hozzá.

Rá kell ébredni, hogy felnőttünk. Lásd, ez az én birodalmam, énekli a Kékszakáll Bartók művében. Hallgassuk értőn, lélekből – ebben a zenében minden benne van, amit a Nap évéről tudnunk kell. (Az egész opera kiváló, de elsősorban a 32.00-35.00 percet hallgasd. Az ötödik ajtó: íme.)
https://www.youtube.com/watch?v=N5r1soNdUpo&feature=youtu.be&t=31m57s

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483