Asztrológiai előrejelzés június 15 - július 15-ig Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei:
Nap-Szaturnusz szembenállás oldódik; Hold-Neptunusz együttállás; Nap-Uránusz szextil; Neptunusz hátrafelé indul; Merkúr-Szaturnusz szembenállás; Nap-Merkúr együttállás; Vénusz-Neptunusz szextil; Merkúr-Uránusz szextil; Nap a Rák jegyébe lép; Merkúr a Rák jegyébe lép; Vénusz-Plútó trigon; Nap-Hold-Merkúr-Mars együttállás (újhold), kvadrátban Jupiterrel; Mars-Neptunusz trigon; Jupiter-Merkúr kvadrát; Merkúr-Mars együttállás, kvadrátban Jupiterrel, Holddal, szembenállásban Plútóval; Jupiter–Neptunusz kvinkunsz; Vénusz az Ikrek jegyébe lép; Merkúr-Uránusz kvadrát; Nap-Neptunusz trigon; Nap-Jupiter kvadrát; Merkúr az Oroszlán jegyébe lép; Vénusz-Merkúr szextil; Nap-Mars együttállás, szembenállásban Plútóval, Holddal (Telihold), Merkúr-Jupiter szextil

A mottó: Június végén beindulnak az események és a közlekedési dugók. Inkább lélekben menjünk mélyre. Szép nyári idő, egy-egy nap esővel, itt az iskolaszünet – kezdődhetne a pihenés… de még ne eresszünk le. Az égiek inkább eseménydús időszakot terveznek, közlekedési káosszal, nagy felismerésekkel. Forrás, kiforrás, forrongás van - július második hetében már nyaralósabb lesz a hangulat.

MÁGIKUS HELYETT VAD SZENT IVÁN ÉJJEL, ZŰRÖS HÉTVÉGÉK, LAZÁBB HÉTKÖZNAPOK

Ez az előrejelzés most, szokatlan módon, egy egész hónapra szól, több okból. Elsősorban amiatt, mert az asztrológus is elutazik a hónap végén, másodsorban pedig azért, mert a június 15-július 15-ig tartó időszaknak nagyon hasonló az energetikája.

Június közepén, pontosan 15-én volt pontos a Nap-Szaturnusz szembenállása, ami nem jókedvünkről lesz híres. A balesetek megszaporodtak. Hála Istennek, június közepétől lassan oldódik ez a fényszög, és néhány napig pihenő van – az iskolaszünet kezdetének örömét érezhetjük. Ebbe csak az zavar bele igazán, hogy június 18-án a Merkúr becsatlakozik a Nap mellé, és ezzel ismét összeköti azt a Szaturnusszal – június 18-án és 19-én tehát nem annyira jó nyaralni indulni a közlekedési káosz miatt, amit ez a fényszög jelez. Inkább menjünk mindjárt 16-án vagy 17-én, vagy várjuk meg a június 20-át. A közlekedés mellett mindenféle kommunikáció is gátolt lesz ebben az időszakban, telefonok, berendezések nem működnek, nehezen érjük el azt, akit keresünk. Várjuk ki türelemmel, amíg a Merkúr az Uránusszal alkotott szextilje folytán feloldja ezt a nehéz helyzetet 20-án.

A nyári napfordulókor, június 21-én a Nap és a Merkúr, mint egy menüettben, egyszerre lépik át az Ikrek-Rák jegyhatárt, is innentől kezdve a Rákban haladnak előre – ugyanezen a napon a Neptunusz is visszafordul égi útján. Kicsit lassabbak, ráérősebbek leszünk, nem pörgünk annyira, inkább az érzelmek felé fordulunk. Pihenjünk sokat ebben a néhány napban, mert az Újhold és az azt követő időszak (június 24 – július elejéig) nem lesz egyszerű.  

Ebben az időszakban mindig úgy alakul, hogy hétvégén indulnak a nehézségek, Szent Iván éjjele lesz a mérföldkő. A nyári napfordulós tűzünnep ugyanis éppen egybeesik az Újholddal:  négy égitest áll együtt a Rákban, a Nap, a Hold, a Merkúr és a Mars – ráadásul a Plútóval szemben és a Jupiterrel rossz fényszögben.

Bár tűzünnepre alkalmas lenne ez az állás, a Merkúr jelenléte szelet jelent, így a tűz könnyen tovább terjedhet. Érdemes így a tűzrakást vízben végezni, s az átugrás helyett körbeúszni azt, valahogy így:

Veszekedéseket, el nem fogadásokat, feldolgozni nem tudást szimbolizál ez a fényszög. Felfordulhat a világunk. Ügyeljünk, mit mondunk, mert az elhamarkodott kommunikáció miatt nehéz helyzetekbe kerülhetünk. A közlekedésben ismét csak lehetnek akadályok, soha ne hallgassunk a türelmetlenekre, az indulatos reakciókat igyekezzünk kerülni – ez most különösen fontos. Hacsak tehetjük, ne 24-én, szombaton induljunk nyaralni. Legjobb ebben az időszakban a közutak felfordult közlekedésének bugyrai helyett saját lelkünk mélységeibe menni, összeszedni onnan az elengedni kívánt negatív gondolatokat, indulatokat. Kimozogni, kitáncolni, kiedzeni, kikiabálni magunkból – az Újhold időszaka mindig alkalmas az elengedésre.

Bár a közlekedés a rá következő héten sem lesz zökkenőmentes, azért megkönnyebbülünk egy kicsit az első júliusi hétvégéig, amikor újra feláll egy hasonló égi állás, de már az újhold ereje nélkül. Fokozott meleg, forróság kezdődik ezen a hétvégén, nagyon óvatosan menjünk a napra. Sajnos, támadások, harcok, balesetek formájában is jelentkezhetnek a forrongások – most különösen fontos, hogy ne felejtsük el pozitív gondolatainkat küldeni a világba, hogy kiegyensúlyozzuk a negatív energiák elszabadulását. Hogy ne csak a negatív hatásokra koncentráljunk: mély lelki munkára, harcművészetekre, aktív fizikai megpróbáltatást jelentő kirándulásokra, úszásra alkalmas ez az időszak.

JÚLIUS ELEJÉN TOVÁBB FORRONGUNK

Július kezdetén indul az igazi nyár – de most figyelmünket lekötik majd az érzelmeink. A Rák Merkúr, Mars ismét szembekerül a Plútóval, és derékból megkapja az érzelmek támadását – gyökeres érzelmi változások várhatók, elsősorban a párkapcsolatok, a bevett és szinte rendszerként működtetett kapcsolatrendszerek területén. Az első nagy megrökönyödés mindjárt július első két napjában megtörténik, utána lesz mit feldolgoznunk – a feldolgozásokat segíti majd az Ikrek jegyébe lépő Vénusz július 4-én. Mit, hogyan, hol, kivel? Ezek lesznek az igazi kérdések, melyek megválaszolására nehezen fogunk vállalkozni, mert ragaszkodunk saját megszokott rendszereinkhez. Különösen július 6-tól, amikor a Merkúr az Oroszlánba lép, és kommunikációnkban megjelenik, a „Te csak ne mondogass nekem ilyeneket, arany bogaram” büszke agressziója. A magabiztosságunk nőni fog a hét folyamán, talán túlságosan is nagyra – hacsak nem hagyjuk, hogy a Vénusz-Merkúr szextil szeretettel oldja egy kicsit a saját akaratunk minden áron való képviseletét.

A héliummal töltött ególufi július 9-10-én nő a legnagyobbra, a Telihold idején – szemből azonban a Plútó egy ügyes kis zsarátnokkal az egészet kipukkasztja. Boldogok azok, akik nem fújták túl nagyra, mert náluk a nagy transzformáció ideje lesz ez, hiszen nem kell utána sokáig szedegetniük a lufidarabokat. Július 10-e az átalakulás időpontja. Előtte-utána figyeljünk oda magunkra, miben áll a változásunk, vállaljuk fel a most születő új énünket.

Az átalakulás-újjászületés után, mint rendes újszülötteknek, módunkban áll pihenni egy kicsit – indul a nyaraló szezon. Különösen a 14-én pontossá váló Merkúr-Jupiter fényszög segít az új énünknek elindulni pozitív irányok felé.
Használjuk ki ezt a néhány kellemes napot!

Sokan kérdezik, hogy mit lehet csinálni, amikor nehéz fényszögek vannak az égen? Most szorongjunk, hogy úristen, mi lesz? Azt biztosan nem érdemes! Minden esemény megélhető kívül, a nagyvilágban és belül is – készüljünk lelkileg arra, hogy önmagunkban, belülről változzunk, és a külső kihívásokat már az új énünkkel tudjuk fogadni.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483