Asztrológiai előrejelzés augusztus 1-15-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei: Uránusz visszafordul; Hold-Szaturnusz együttállás, Jupiter szextilben; Jupiter-Plútó kvadrát; Nap-Hold szembenállás (telihold); Merkúr-Vénusz szextil; Nap-Jupiter szextil; Vénusz-Neptunusz trigon; Nap-Hold-Szaturnusz átfutó trigon; Merkúr előrehaladása megáll; Vénusz-Plútó szembenállás

A mottó:  Továbbra is tart a meleg és aktív időszak, az ügyintézés nyáron szokatlan módon, de jól működik. Óvakodjunk a mániás ragaszkodásoktól.  Ez a két augusztusi „oroszlános” hét is, a Nap-Mars együttállás jegyében, forró lesz és aktív. Használjuk ki, hogy augusztus közepéig az ügyintézés jól halad! Mániáink, kötődéseink zavaróan a felszínre bukkanhatnak.

NÉGY ERŐS ENERGIA, HA TALÁLKOZIK

Augusztus első két hetét az erős és forró energiák jellemzik. Akik szeretik a nagy horderejű, nehéz, vagy drámai dolgokat, az erős aktivitást, azok kifejezetten jól fogják érezni magukat. A július végén létrejött Nap-Mars együttállás ugyan oldódik, de azért kitart végig ebben a két hétben is. Erőt, erőgyakorlást, tevékenykedést, néha robbanékonyságot hoz ez a forró fényszög az Oroszlánban. Az időjárás egyre melegebb lesz, ezáltal a kedélyünk is felfűtődik – attól függően, hogy az alaphangulatunk milyen, vagy szélsőségesen aktívnak és feldobottnak, vagy nagyon „felforrtnak”, hirtelenharagúnak, dühösnek érezhetjük magunkat. Mindenképp jó, ha levezetést találunk a túlenergiáknak, akár edzés, sport, akár tánc, kirándulás formájában. Az utakon is kialakulhatnak hirtelen, gyors összeveszések emiatt, de amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan mennek is. A legerőteljesebben aktív energiák természetesen az augusztus 7-i telihold idején várhatók.

A Nap-Mars együttálláson kívül a másik két erőtényező a Jupiter és a Plútó, amely kedvezőtlen fényszögben, kvadrátban találkozik egymással. Mivel két lassan haladó égitestről van szó, az ő találkozásuk mindig jelentős, de a felszínen nem annyira látványosan látható átalakulásokat, nagyobb fordulópontokat jelöl. Már korábban is találkoztak ebben a kvadrátban, először tavaly novemberben, majd újra idén márciusban. Ez most az utolsó ilyen randevújuk, mert utána a Jupiter már kifelé halad a Mérleg jeléből, és más minőségben fejti majd ki a hatását.

Ezért nagyon fontos, hogy értékelni tudjuk ezt a fényszöget, mert amit elindított tavaly novemberben, azt most fogja bevégezni. Mint minden diszharmonikus fényszög esetében (és ilyen a kvadrát is), érdemes alapos önvizsgálatot tartanunk abban a kérdésben, amit a két bolygó jelképez.  A lassabb haladású, a Bak jegyében járó Plútó egyértelműen az elhalt rendszerek lebontását, a teljes, nagy változásokat hozza és jelképezi.  Kiirt minden merev ragaszkodást, mániás függést – bár a Plútó hajlamos néha extrém módon kötődni személyekhez, dolgokhoz, pénzhez, különösen a Bak jegyében. Ezek az egészségtelen, mániás ragaszkodások már elkezdtek felszínre jönni és most ez már nem is lesz titkolható.

A Mérlegben járó Jupiter az igazságot, a jogszerűséget, a törvényt, az „isteni minőséget”, a „közjót”, a párkapcsolatokban pedig nem a mindennapok nyűgeit, hanem az égi összetartozást jelképezi. Tehát az átváltozást hozó, transzformatív Plútóval való nehéz fényszöge ezeken a területeken mutat rá a diszharmonikus részekre, és mivel ez az utolsó találkozása e két bolygónak most egy ideig, felfokozza a ragaszkodást és a változást serkentő körülményeket egyaránt.

Mit jelenthet tehát a mostani Jupiter-Plútó kvadrát a mindennapi életünkben?  Rávilágíthat területekre, ahol mániásan ragaszkodunk, de nincs igazunk. Ha a mániás ragaszkodást elengedni nem tudjuk, hozhat eseményt, amelynek során az eddig elengedni nem tudott dolgokat „muszájból” el kell engedni. Például ragaszkodhatunk egy emberhez („nélküled nem tudok élni, drágám!”) – ha a ragaszkodás hamis, és nem szolgálja fejlődésünket, kiderül, hogy de igen, tudunk élni nélküle, mert muszáj.  Ragaszkodhatunk egy koncepcióhoz („csakis ez és ez a helyes módja a dolgoknak!”) – ha a feltevésünk hamis, most a koncepcióról egyértelműen kiderül, hogy kukába kell dobnunk. Ragaszkodhatunk tárgyakhoz, házakhoz, lakáshoz, autóhoz („de ezt akkor sem lehet csak úgy feladni!”), most kiderülhet, hogy de igen, lehet, sőt, kell. Mindez természetesen hozhat kellemetlen perceket, de végső soron nagy szemléletváltozást, és saját személyiségünk megváltozását hozza, hiszen kiderül az, ami oly sokszor akadályoz bennünket: Nem úgy van, ahogyan mi gondoljuk.

Ahogy Mark Twain írta nagyon bölcsen: Nem az sodor bajba, amit nem tudsz, hanem amit holtbiztosan tudsz, csak épp nem úgy van.

Úgyhogy amennyire lehet, készüljünk örömmel a belénk mumifikálódott hitrendszereink megváltozására, akár párkapcsolatról, akár anyagiakról, akár politikáról van szó! Ilyeneket hozhat a Jupiter-Plútó kvadrát.

AZ IRODA BEZZEG HANGOS, MUNKÁLÓDIK A BACK-OFFICE-OS, ÚJABB PROJEKT INDUL ÚTNAK, FOGY A PAPÍR, FÁK KIHALNAK (sajnálom, kedves Petőfi, nagyon meleg van!)

Az ügyintézés két hete ez, augusztus 15-ig érdemes belehúzni minden folyó ügybe, most még simán halad, különösen augusztus 10-15 között. Hirdessük, írjuk meg, menjünk be az irodába most, kezdjük el, szervezzük meg, amit már régóta akarunk. Tudom, nyaralás van, de mégis. Utána lassabb lesz minden – annyi égitest kezd hátrafelé menni augusztus közepétől, hogy minden belassul majd.  Most még vidáman ügyködhetünk!

Aki pihen, az most pörgős, másokkal találkozós, aktívabb nyaralást válasszon. Az elvonulás nem erre az időszakra való, most könnyedebb, le-, és elengedősebb a levegő.  „Gyerünk, gyerünk, gyerünk, mert gyors az élet!” – éneklik a Csárdáskirálynőben (és persze a lányok, a lányok is angyalok!).

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483